Het Salescentrum training verkooptraining salestraining

Een stapel hout als levensles?

Heb je wel eens een stapel van brandhout gemaakt? Ik wel. Laatst heb ik 2 kuub hout laten komen om de kachel in onze woonkeuken te kunnen stoken. Het voordeel van zoveel hout verwerken is dat je er 2 keer warm van wordt. Eerst om het allemaal op een mooie stapel te krijgen en daarna als je gaat stoken.

Soms betekent het dat je het aangeleerde even overhoop haalt en opnieuw stapelt zodat het weer een stevig geheel wordt.

De blokken hout die ik kreeg waren allemaal verschillend van vorm. De een wat korter, de andere langer. De ene rond en de ander allemaal verschillende hoeken. Het valt niet mee om van zo’n diverse hoeveelheid een mooi geheel te maken. Daar komt dan nog eens bij dat je de stapel zo moet vormen dat het niet bij het eerste zuchtje wind omver ligt.

Synoniem

Terwijl ik bezig was met het verwerken van het hout realiseerde ik mij dat al deze verschillende blokken synoniem kunnen staan voor wat wij aan levenslessen krijgen. Als het goed is zijn je ouders ooit begonnen met je het nodige bij te brengen. Er vanuit gaande dat er opa’s en oma’s waren bemoeiden die zich ook met allerlei goede raad met je. De lessen van je eerste kleuterjuf waren heilig voor je. Gaande weg kwam je steeds weer in aanraking met volwassenen, vrienden en nieuwe docenten die je allemaal op hun eigen manier dingen overbrachten. Je leerde elke dag bij.

Het is de kunst om al het aangereikte tot iets eigens te maken.  Soms betekent het dat je het aangeleerde even overhoop haalt en opnieuw stapelt zodat het weer een stevig geheel wordt. Dat kost inspanning en je kan het er knap warm van krijgen. Het kan ook betekenen dat je zaken uit het verleden beter kunt verbranden. Ook dat geeft de nodige warmte maar door het te doen wordt het wel een stuk comfortabeler voor je. Het geeft ruimte en het biedt mogelijkheden om juist weer andere blokken van informatie toe te voegen. Goed beschouwt blijf je altijd bezig met dat wat je wordt aangeleerd. Het is belangrijk dat je een solide basis hebt of krijgt zodat je stevig kunt voortbouwen op dat wat je wordt aangereikt.

Het Salescentrum biedt graag maatwerk aan en beseft dat het soms essentieel is om aangeleerd gedrag tegen het licht te houden. Wellicht kunnen we samen de heleboel eens goed overhoop halen en een goede basis leggen waarop jij bestaande en nieuwe elementen op kunt bouwen.  We gaan dan ook ongetwijfeld een aantal elementen verbranden en ja, daar krijg je het warm van, maar tegelijk wordt het ook een stuk comfortabeler.

Het Salescentrum training verkooptraining salestraining
Wij ontwikkelen je sales team tot proactieve salesmensen, die goed met klanten verbinden, effectiever en succesvoller werken!
Bouw een team van veerkrachtige sales professionals! Breng hun talenten en ontwikkelgebieden in beeld en sluit daarop aan met persoonsgerichte trainingen of coaching. Borg tenslotte het resultaat!
Links
Socials

Iedereen doet aan Sales 

Copyright © 2024 All Rights Reserved
Made with
by Brovisuals
crossmenu