Onze diensten​​​​​​​

 

Het Salescentrum heeft een viertal gebieden waarop het bedrijf zich richt. Mochten onderstaande diensten onvoldoende antwoord geven op de vragen die binnen je eigen organisatie leven neem dan contact met ons op.​​​​​​​

 

Maak kennis met onze werkwijze en het programma van ExploreMe.

 

ExploreMe

Interim management

 

Over deze service

 

Door de jarenlange opgedane praktijk ervaring is het voor ons heel goed mogelijk in te stappen binnen bestaande organisaties in onder andere de automotive en het MKB om voor bepaalde tijd een vacante positie in te vullen.

 

Vacatures waarin het Salescentrum kan voorzien zijn posities op het gebied van salesmanager, verkoopleider, accountmanager, commercieel directeur en andere sales gerelateerde functies. Het verzorgingsgebied ligt rond de driehoek van de steden Amersfoort, Apeldoorn en Zwolle.

 

Meer over deze dienst Aanvraag doen

Werkwijze

 

Het Salescentrum zal door middel van een intake gesprek kennis nemen van de organisatie en de inhoud van de vacature. Nadat de kennismaking heeft plaatsgevonden en de verwachtingen over en weer zijn vastgesteld wordt een overeenkomst voor de duur van de gewenste periode opgemaakt. Hierin zal ook de inhoud van de taak worden opgetekend.

 

Eventuele verlenging van de dienstverlening van het Salescentrum wordt eerst besproken en vervolgens via een nieuw contract bevestigd.

Sales training

Over deze service

 

Elke sporter traint om te kunnen pieken op de momenten die er toe doen. Verkoop is topsport! Om op hoog niveau te kunnen functioneren zal je moeten blijven ontwikkelen op het gebied van luisteren, vragen stellen, afsluiten, samenvatten, weerleggen van bezwaren en alle elementen die rondom de verkoop er toe doen. Wanneer je je blijft opleiden in alle elementen die de verkoop omvat, kan je scoren op het moment dat het er toe doet.

 

Door de kennis en ervaring die het Salescentrum heeft opgedaan in sectoren als de automotive en het MKB kan het passende opleidingen aanbieden die aansluiten bij de verkoop uitdagingen waar bedrijven in deze sectoren tegenaan lopen.

 

Meer over deze dienst Aanvraag doen

Werkwijze

 

Het Salescentrum zal door middel van een intake gesprek kennis nemen van de organisatie en de inhoud van de gewenste training. Nadat de kennismaking heeft plaatsgevonden en de verwachtingen over en weer zijn vastgesteld, wordt een  eerste voorstel ten aanzien van de inhoud van de training opgemaakt. Na een bredere kennismaking met verschillende afdelingen van de organisatie zal de inhoud van de opleiding worden vormgegeven en gepresenteerd aan de bedrijfsleiding. Na eventuele wenselijke aanpassingen aan de inhoud van de training zal een definitieve overeenkomst worden opgemaakt en zullen data voor de te geven trainingen worden vastgesteld.

 

Het is het doel van het Salescentrum om de inhoud van de training zo vorm te geven dat de opleiding een blijvend effect heeft voor de mensen die deze volgen.

Coaching

Over deze service

 

Het is ons doel om de talenten die ieder mens in zich heeft, wanneer men dat wil, te helpen ontwikkelen. Door een opleiding via persoonlijke coaching en training gaan we samen onderweg om talenten steeds meer vorm te geven.

 

Omdat leren en persoonlijke veranderingen tijd vragen, kijken wij samen welke opleiding het beste past bij een persoonlijke groeiplan. Bedrijfssectoren waarbij het Salescentrum met name expertise heeft ontwikkeld zijn de automotive en het MKB.

 

Meer over deze dienst Aanvraag doen

Werkwijze

 

Het Salescentrum zal door middel van een intake gesprek kennis nemen van de organisatie en de persoon hierachter. Tijdens de kennismaking zal met name de hulpvraag van de persoon of organisatie besproken worden.

 

Nadat de kennismaking heeft plaatsgevonden en de verwachtingen over en weer zijn vastgesteld, wordt een voorstel ten aanzien van de inhoud van het coachingstraject vastgelegd in een overeenkomst.

“Anthon geeft gedegen coaching en training. Hij laat je goed nadenken over je visie en doelen en is niet kinderachtig in z’n feedback. Daar heb je wat aan. Aanrader!”

Roland de Lange - Mootiv Media and More

 

Producttraining

Over deze service

 

In veel bedrijfssectoren is het van groot belang dat er naast de kennis van het verkoopvak  goede productkennis is.

82% van de prospects die zich online georiënteerd heeft zoekt bevestiging voor diens keuze in het persoonlijke contact met de verkoopadviseur. Door de productkennis kan de verkoper laten zien dat hij/zij een waardige gesprekspartner voor de klant is.

 

Bovendien is het van belang dat er een goede vertaalslag is tussen de producteigenschappen en de voordelen die dit voor de klant oplevert.

 

Meer over deze dienst Aanvraag doen

Werkwijze

 

Het Salescentrum zal voor een goede producttraining zich verdiepen in de eigenschappen, de USP’s, kansen en bedreigingen etc. van het betreffende product. Deze elementen worden dan meegenomen in een passende en aansprekende producttraining.

 

Het Salescentrum zal een overeenkomst opmaken waarin een producttraining wordt uitgewerkt die aansluit bij de doelgroep.

 

Ook is het mogelijk dat een trainer van Het Salescentrum aansluit bij bestaande producttrainingen van een organisatie en deze verzorgt als was het een eigen ontwikkelde training.

Adresgegevens
Nijverheidsweg-Noord 61
3812PK Amersfoort


Navigeer me

Bedrijfsgegevens
KVK: 70519897
BTW: NL1768.51.628.B.01


Mail ons