Wilt u de verkoper helpen scherp te blijven?

Wilt u de verkoper helpen scherp te blijven?

 

Beste consument,

 

De gevreesde tweede golf is er. Misschien had u het al wel aanzien komen en bent u nu minder verrast dan bij de eerste uitbraak. De grote vraag is alleen wat gaat u nu doen?

Natuurlijk let u op de gepaste afstand van 1,5m. Misschien laat u zicht testen om zekerheid te hebben dat u alleen de jaarlijkse herfstverkoudheid heeft en niets meer. Of werkt u toch nog wat langer vanuit huis door terwijl u er ook naar uit had gekeken  de wekelijkse grappen van uw collega’s op kantoor weer te horen.

 

Natuurlijk kunt u er voor kiezen om uw aankopen alleen online te doen zodat u niemand hoeft te spreken. Toch wil ik u vragen daarop een uitzondering te maken. Wilt u alstublieft lokale winkels en showrooms bezoeken? Natuurlijk met de gepaste afstand en over de aangegeven looproutes. Behalve dat u hiermee de lokale ondernemer steunt, en die heeft het hard nodig, helpt u het verkoopvak levend te houden. Dit laatste zal ik toelichten.

 

Verkopers presteren het beste als ze scherp zijn en zweven op het succes van een eerdere verkoop. In de periode dat ik zelf als verkoper actief was heb ik dat ook zo ervaren. Als het een poosje niet lukte om auto’s verkocht te krijgen riep een oudere collage tegen me: “vandaag ga je er één verkopen, desnoods geef je hem weg.” Weggeven deed ik natuurlijk niet maar als het nodig was om een auto met iets minder marge te verkopen zodat ik weer in de verkoopflow kwam deed ik dat. En het werkte! Nadat de hobbel genomen was ging het weer lopen en lukte me het betere om de tweede, derde enzovoort te verkopen. Doordat ik weer gemotiveerd was geworden lukte het mij beter me in de volgende klant te verplaatsen. Ik was creatiever en kwam sneller en makkelijker tot een gewenste oplossing zodat de klant eerder ja kon zeggen.

 

Ik weet wat het is als klanten weg blijven en je daardoor niet kunt verkopen. Ik weet welke gevolgen het heeft voor je zelfvertrouwen als verkoper wanneer de orders uitblijven. En ik snap dat de klant het aanvoelt dat de verkoper niet lekker in zijn vel zit en daardoor afweegt of dat wel de juiste man of vrouw is om de deal mee te doen. Want verkopers hebben orders nodig!

 

Kortom beste consument de verkoper heeft u nodig om scherp te blijven. Hij of zij heeft u nodig om zelfvertrouwen op te bouwen en op creatieve wijze tot oplossingen te komen. De verkoper heeft u nodig om scherp te blijven zodat de klant na u nog beter geholpen wordt. En als u die tweede of derde klant bent, dan weet u dat u op een geweldige manier geholpen gaat worden en dat allemaal dankzij u, beste consument!

 

De verkoper heeft u nodig om scherp te blijven zodat de klant na u nog beter geholpen wordt.

 

Dus tweede golf of niet, wilt u door winkels en showrooms te blijven bezoeken om aankopen te doen helpen de verkopers scherp te houden?

 

Bij voorbaat dank.

 

Namens de verkopers

Het Salescentrum