Wie wil er wat zeggen op mijn begrafenis?

Leiderschap

 

Wie wil er wat zeggen op mijn begrafenis?

17 mei 2019

Over een week staat mijn begrafenis in de planning. Hiervoor zoek ik ook uit mijn zakelijke netwerk een aantal mensen die een paar woorden willen delen tijdens deze gebeurtenis. Hierbij kan je denken aan zaken die je met mij beleefd hebt. Ook mag het iets zijn in de trant van hoe je tegen mij als persoon aankijkt. Wie wil en wat zou je willen vertellen?

 

Dit klinkt wellicht als een extreme vraag. Gelukkig kan ik je ook vertellen dat mijn begrafenis niet over een week gepland staat. Ik hoop dat dit ook voor jou geldt en dat je net als ik uitkijkt naar een lang, gelukkig en gezond leven.

Maar zonder gekheid, wat zou je gezegd hebben? En wat als het jouw begrafenis zou zijn, wat zou je willen dat de mensen over jou zouden zeggen?

 

In zijn boek “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” beschrijft Stephan Covey ook hoe hij op een begrafenis binnenstapt. Het blijkt zijn eigen begrafenis te zijn waar hij een aantal mensen aanhoort die iets delen over zijn leven. Dat gedeelte van het boek gaat over het leven met het einde voor ogen. De gedachte hierbij is wat zou je willen dat de mensen later over je zouden zeggen als ze aan je terugdenken. Dat wat je graag wil dat ze vertellen kan je met je handelen vandaag al beïnvloeden.

 

 

Want stel dat je begrafenis daadwerkelijk over een week plaatsvindt, heb je nu het idee dat de mensen uit je privé- en zakelijke leven dat beeld van je hebben dat je hoopt?

 

 

Er vanuitgaande dat je wilt dat de mensen positief over je praten wanneer ze aan je terugdenken, dan heb ik de volgende vraag voor je: ben je vandaag al bezig om dit beeld te voeden?
Want stel dat je begrafenis daadwerkelijk over een week plaatsvindt, heb je nu het idee dat de mensen uit je privé- en zakelijke leven dat beeld van je hebben dat je hoopt? Zien ze je als die lieve partner? Ben je die positief stimulerende manager? Ben je als medewerker in staat die onuitwisbare indruk achter te laten waar je op hoopt? Samengevat, wat is en wordt jouw nalatenschap?

 

 

Vandaag kan je starten met het leven met het einde voor ogen.

 

 

Vandaag kan je starten met het leven met het einde voor ogen. Als je denkt dat je onvoldoende in staat bent om invloed uit te oefenen op je indruk of nog niet het gevoel hebt dat je hierin de juiste koers vaart, wil Het Salescentrum graag met je in gesprek. Wij geloven namelijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om te kiezen voor een onuitwisbare indruk. Via info@hetsalescentrum.nl of via de reactiebutton op de site komen we graag met je in contact. Kies er voor vandaag te beginnen met het creëren van je onuitwisbare indruk.