Gratis

 

Op dit moment worden er heel veel gratis online trainingen oa via LinkedIn aangeboden. Veel aanbieders doen hun ‘aanbieding’ onder de noemer: anderen verder helpen tijdens de Coronacrisis. Mooie gedachten om anderen te helpen, en blijf dat vooral ook doen. De vraag is alleen in hoeverre help je jezelf, of je eigen bedrijf er verder mee om nu allerlei producten en diensten gratis aan te bieden?

Op het moment dat je nu iets gratis aanbiedt hoe ga je dit in de toekomst weer op de juiste wijze waarderen?

Bovendien als je het gratis weggeeft is je informatie die je deelt daadwerkelijk wel in waarde uit te drukken of waardevol?

Natuurlijk is het goed om op te vallen en is het slim om gratis content aan te bieden. Maar waar stop je met gratis?

 

Natuurlijk is het goed om op te vallen en is het slim om gratis content aan te bieden. Maar waar stop je met gratis?

`

Zelf ben ik jaren actief geweest in de autobranche. Hierin werden en worden met regelmaat allerlei ‘gratis’-acties gehouden. Wat het gevolg is, is dat wat eerder gratis werd aangeboden later nog steeds als gratis verwacht wordt door de klanten. Anders gezegd er wordt in ieder geval een verwachting gecreëerd dat de prijs die aan het betreffende artikel hangt discutabel is.

Voor iedereen die een beetje op de hoogte is van het rendement van het gemiddelde autobedrijf, dit is met moeite 1%. Natuurlijk is dat niet alleen op te hangen aan alle acties maar ze dragen zeker niet bij aan een rendementsverbetering. Iets dat aan de voorkant al is weggeven verdien je later niet zomaar terug.

 

Dus voor iedere ondernemer die nu bezig is zijn waren, kennis, trainingen en wat ook maar gratis aan te bieden blijf in deze tijd goed nadenken over wat je gratis aanbiedt. Wat is je doel en wat kunnen de gevolgen zijn van je actie.

Ik hoop dat ik met dit gratis-artikel ?je verder heb kunnen helpen en dat je nu de juiste keuzes maakt voor het rendement van je bedrijf voor in de toekomst.