Over glas lopen…

Hoe ga jij om met een uitdaging?

 

 

 

Sommige dingen lijken een risico te zijn tot dat je de eerste stap zet

 

Recent kreeg ik bij een training van Mercedes-Benz de kans om over glas te lopen. Daar heb ik mooie lessen uit mee mogen nemen:

 

  1. Sommige dingen lijken een risico te zijn tot dat je de eerste stap zet. Pas als je de eerste stap zet in het onbekende weet je hoe groot de risico’s daadwerkelijk zijn. Van te voren kan je van alles bedenken en je zorgen maken maar de praktijk wijst uit of dat ook reĆ«el is.
  2. Met grote concentratie kom zonder problemen aan de overkant. M.a.w. houd je oog op het doel en concentreer je daarop!
  3. Focus op wat je doet en doe dat stap voor stap. Door te focussen op elke stap neemt het risico af en wordt je stabieler (als persoon en als bedrijf).
  4. Blijf in beweging! Als het glas symbool staat voor de uitdagingen in het leven dan wil je daarin niet blijven staan. Je moet er doorheen en dat kan alleen door te blijven bewegen. Het zijn niet de omstandigheden die bepalen wie je bent!
  5. Zorg dat er geen scherven aan je blijven kleven na een uitdagend pad. Je wilt geen schade oplopen nadat je denkt dat je veilig bent. Je wilt niet dat er negatieve elementen aan je blijven hangen want dan kan je denken dat je veilig bent maar kom je bedrogen uit.
  6. Leidt anderen niet af terwijl zij met hun uitdaging bezig zijn. Wanneer iemand door een periode van uitdagingen heen gaat willen we deze persoon graag goed advies geven. Toch is het goed om de persoon gewoon geconcentreerd zijn pad te laten gaan. Juist als we hem dan zouden afleiden met goed bedoelde opmerkingen zou dat we eens verkeerd kunnen uitpakken.
  7. Zorg dat je voorbereid op pad gaat. Voordat je de eerste stap in het glas zet krijg je adviezen wat je wel en niet moet doen. daar denk je aan als je onderweg bent. Zo mogen we ook de stappen in het (bedrijfs-)leven zetten met de adviezen die we vooraf hebben mee gekregen.

 

 

Als het glas symbool staat voor de uitdagingen in het leven dan wil je daarin niet blijven staan

 

 

Hoe langer je kijkt naar een voorbeeld als het glas lopen des te meer lessen kan je eruit halen. Welke lessen zie je verder nog?